Dialogslussen
– rundabordssamtal om pedagogik i ett föränderligt samhälle.

http://www.dialogslussen.se/

På måndag 9 februari kommer jag att delta i ett rundabordssamtal om framtidens lärare i ett mångkulturellt samhälle? Vilka utmaningar står vi inför? Vad är viktigt att lära sig? Lärares förhållningssätt i mångkulturellt klassrum och samhälle? Lärares dubbla uppdrag kunskap och fostran?

Partille talks

http://partilletalks.se/?p=137

I Partille kommer jag att delta i ett projekt under våren som vill inspirera lärare och elever att använda det muntliga berättandet och retoriska färdigheter för att informera, underhålla och argumentera.


Berättarfestivalen i Skellefteå 26 – 28 mars

http://berattarfestivalen.se/program/programpunkt/595/

Jag är glad över och ser fram emot att få vara med på berättarfestivalen i Skellefteå i år. Det är fokus på berättande, växande och lärande.

Vetenskapsfestivalen 16 – 17 april

http://vetenskapsfestivalen.se/

Kulturskolan Östra Göteborg kommer att visa en ny dokumentär av filmaren Nasrin Pakkho om vårt sätt att arbeta med berättande och estetiska läroprocesser och samtidigt är vi på plats och berättar och arbetar med eleverna. Plats Göteborgs Universitet, Institutionen för pedagogik och didaktisk profession.

Berättarkurs på Nordiska Folkhögskolan 29/6 – 3/7

Till sommaren kommer jag att leda en berättarkurs för dem som är intresserade av att upptäcka hur kul det är att berätta och utveckla sitt egna berättande i förhållande till sin yrkesprofession. Samtidigt som kursen är i huvudsak praktisk så gör jag även en teoretisk genomgång om berättandets betydelse för vårt sätt att tänka, kommunicera och lära.

3 thoughts on “På gång

 • Hej Ola!
  Vet du att det finns en kvinna på Svejserdalens härliga förskola (som är en s.k. Litteraturprofilerad förskola sen tio år) som skriver böcker på temat ”Lärande i sagans värld” ? Hon o hennes kollegor verkar ha hur kul som helst med sitt berättande och sina fantasiövningar med barnen. För många år sedan var jag där o höll berättarkurser för hela personalen.

  Kanske skulle du kontakta henne?

  Glada hälsningar
  // Gunilla

  1. Hej Gunilla!

   Vad kul Gunilla och tack för tipset!
   Om inte förskollärarutbildningen redan har gjort det så vore det ett bra exempel att ta del av.

 • Hej Ola. Jag har just lagt upp på Berättarnät Norrköpings Facebooksida om den Berättarkurs vi ska ha med dig, lördag den 8 april på Norrköpings Stadsmuseum. Kanske du vill lägga upp den även på din egen sida under På Gång? Alla fakta står på ovanstående Facebook-sida: Berättarnät Norrköping

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>